Denna regniga dag så har vi bakat "solskensbullar" supergoda Vaniljbullar med socker på, som piggar upp i regnrusket,
Recept på våra Solskensbullar
VETEDEG
1 msk kardemummakärnor
5 dl mjölk
50 g jäst
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
150 g mjukt smör
1 ekologiskt ägg
ca 11 dl vetemjöl special
FYLLNING
5 dl mjölk
1 vaniljstång
1 1/2 dl strösocker
7 ekologiska äggulor
1 1/2 dl majsstärkelse
50 g mjukt smör
Koka upp mjölk med delad,urskrapad vaniljstång. Tag bort stången efter uppkoket.
Vispa socker, äggula och majstärkelse vitt och pösigt. Slå över den heta mjölken under vispning. Värm under kraftig vispning, häll över i en kall skål när den tjocknat ordentligt.
Smält smöret i den varma krämen under vispning, fortsätt vispa tills krämen blir slät.
Kyl krämen. Fyll vaniljkrämen i en spritspåse.
Gör vetedegen och vaniljkrämen enligt recepten.
Låt degen jäsa 60 min. Själp upp degen och forma till runda bullar. Spritsa in vaniljkrämen i Bullen och låt jäsa 45-60 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 minuter och låt svalna något.
Pensla bullarna med smält smör och rulla dem i strösocker.
Lycka Till//Lena