Snön yr, kallt och fruset utanför dörren. Men vi håller igång ugnarna och bakar för fullt. Idag har vi bakat massa godsaker.
Vaniljbullar...
Cheescake med vispad cremefraiche...
Snön yr, kallt och fruset utanför dörren. Men vi håller igång ugnarna och bakar för fullt. Idag har vi bakat massa godsaker.
Vaniljbullar...
Cheescake med vispad cremefraiche...
Här kommer recept på ett enkelt bröd som ni kan baka till helgens frukost.
6 dl ljummet vatten
50 g jäst
1 msk socker
Blanda ihop och låt stå i 15 min
Tillsätt
2 tsk havssalt
750 g vetemjöl special
Blanda i hop till en lös massa. Behöver inte arbetas eller knådas.
Låt jäsa i 45 min.
Häll smeten i en smord form. Eller klicka ut till små bröd på plåt.
Låt jäsa 20 minuter
Grädda små bröd 250 g 12 min. Stort bröd 225 g ca 30 min.
Lycka till / Lena
Denna fantastiska kladdkaka med vit choklad och mandelmassa har vi bakat idag.
UGN 200 grader , 20-25 MINUTER
125 g smör smält
100 g vit choklad
1 dl mandelmassa
2 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
5 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
3 ägg
Smält smöret och låt chokladen smälta i smöret.
Blanda ihop de torra ingredienserna, tillsätt smörblandningen och rör till sist ner äggen.
Häll smeten i en smord och bröade form med avtagbar botten.
Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar!
Serveras helst kall med vispad grädde.
Yoghurtglass med färska bär och frukter
En perfekt dag att baka!
Kärleksmums toppad med vispgrädde och hallon